Aniversarea fondării IMSP SCR

26.12.12

La 26 decembrie, IMSP Spitalul Clinic Republican aniversează 195 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Cu această ocazie, în incinta spitalului s-a organizat un eveniment festiv, la care a fost prezentă echipa managerială împreună cu şefii de secţii. Invitaţii evenimentului au fost Andrei Usatîi, Ministrul Sănătăţii şi Timofei Moşneaga, Director de Onoare al IMSP SCR. În discursul său, Dl Ministru a felicitat colaboratorii instituţiei cu această dată importantă, menţionînd că realizările multiple care au avut loc în spital se datorează unei echipe unite, profesioniste şi unui management de calitate.

Fondat în 1815, Spitalul Clinic Republican suportă de-a lungul timpului mai multe transformări de ordin organizatoric, fiind redislocat în anul 1977 în edificiul actual şi apreciat la momentul respectiv ca cel mai modern proiect de spital din fosta URSS. Pe parcursul celor 195 de ani de activitate, instituţia a fost dirijată de mai mulţi directori, cel mai longeviv fiind Timofei Moşneaga, care a stat la cîrma spitalului timp de 43 ani. Astăzi, poartă titlul de Director  de Onoare al IMSP SCR.

În prezent, instituţia reprezintă unul dintre cele mai mari centre medicale din Republica Moldova şi se poate mîndri cu echipa de colaboratori, care, pe lîngă profesionalismul pe care îl manifestă zi de zi, sînt şi oameni cu suflet mare, care concentrează calităţi, cum ar fi, peseverenţa, abnegaţia, mărinimia, corectitudinea.

Întreaga echipă a IMSP SCR se bucură astăzi de multe urări de bine, sănătate, realizări şi împăcare sufletească prin conştientizarea datoriei împlinite – cea de a salva vieţi.