Astăzi este Ziua internaţională a nurselor

12.05.16

În întreaga lume astăzi, 12 mai este marcată Ziua Internaţională a Nurselor. În Republica Moldova această sărbătoare apare în calendar din anul 1994. Pentru a felicita asistentele medicale din IMSP Spitalul Clinic Republican, în data de 11 mai în incinta instituţiei s-a desfăşurat o conferinţă dedicată acestui eveniment. Directorul IMSP SCR, Anatol Ciubotaru le-a urat multă sănătate şi succese în munca pe care o fac zi de zi şi a apreciat profesionalismul de care acestea dau dovadă.

A felicitat nursele şi Valentina Saghin, asistenta medicală şefă a IMSP Spitalul Clinic Republican. Totodată, ea le-a înmânat diplome din partea Ministerului Sănătăţii, IMSP SCR, Asociaţiei de Nursing din Moldova şi Federaţiei Sindicale „Sănătatea” pentru performanţele deosebite obţinute în prestarea serviciilor de asistenţă medicală. În acelaşi timp, administraţia IMSP SCR a oferit prime în valoare de 1000 de lei pentru 53 de nurse.

Doar o persoană ce îşi poate dărui toată dragostea, atenţia şi timpul său altui om, poate deveni o asistentă medicală. Pentru că este o profesie deloc uşoară, psihologul Elena Anton le-a povestit lucrătorilor medicali despre „arderea profesională” şi le-a sfătuit nurselor cum să-şi păstreze forţele şi buna dispoziţie nu doar pentru pacienţi, ci şi pentru familia şi apropiaţii săi.

Evenimentul a culminat cu evoluţia scenică a elevilor şi profesorilor din Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”. Aceştia au interpretat câteva piese populare şi au ţinut un cuvânt de felicitare pentru asistentele medicale. Surpriza muzicală a fost organizată de şefa Comitetului Sindical al IMSP Spitalul Clinic Republican, Vera Sali.