Ce ar trebui să știți despre medicamentele antivirale antigripale?

18.02.20

Gripa poate fi tratată cu medicamente antivirale. Aceste medicamente se eliberează pe bază de rețetă și sunt împotriva virusurilor gripei din corpul tău. Medicamentele antivirale diferă de antibiotice, acestea fiind contra infecțiilor bacteriene.

Studiile arată că medicamentele antivirale împotriva gripei funcționează cel mai bine când sunt administrate în termenul de două zile de la îmbolnăvire. Cu toate acestea, tratamentul întârziat la fel va fi benefic, în special persoanelor cu un risc ridicat de complicații grave ale gripei. Înainte de a lua un tratament pe bază de antivirale este important să consultați medicul.

Semnele și simptomele gripei sunt senzația de febră sau febra, tuse, dureri în gât, eliminări nazale, dureri de cap, dureri de corp, stare de oboseală etc. Independent de simptome și starea Dvs., medicul vă va prescrie medicamentele antivirare necesare pentru a trata gripa. Durata tratamentului variază în funcție de medicamentul antiviral prescris. Efectele secundare ale medicamentelor antivirare variază. Acestea pot provoca reacții adverse precum sunt greața, vărsăturile, diaree etc.

Țineți cont că cel mai bun mod de a preveni gripa sezonieră și complicațiile sale potențiale este vaccinarea contra gripei.

Sursa: https://www.cdc.gov/flu/treatment/whatyoushould.htm