Conform studiului realizat de American Cancer Society, ardeiul iute poate opri metastaza cancerului pulmonar

11.10.19

Cancerul pulmonar este este una dintre principalele cauze de decea din categoria bolilor cancerogene, atât în rândul femeilor, cât și a bărbaților. Majoritatea deceselor apar ca urmare a procesului de metastazare sau a răspândirii cancerului în părți îndepărtate ale corpului. Cercetătorii susțin că au descoperit un compus nutritiv care împiedică procesul de metastazare. Acesta este capsaicina, compusul chimic din ardei, care îi oferă aroma sa înțepătoare.

Cum funcționează capsacina împotriva cancerului?

Cercetătorii au testat modul în care capsacina acționează asupra celulelor canceroase pulmonare. În acest mod, au dedus că aceasta oprește prima etapă a metastazelor, numită „invazie”. Doctorul Friedman, cercetător în laboratorul Dasgupta relatează următoarele: „Sperăm că acest component din ardei iute va putea fi utilizat în tratarea cancerului pulmonar. Cu toate acesta, pentru a putea utlitila capsaicina este necesară depășirea efectelor secundare neplăcute, care includ iritații gastrointestinale, crampe stomacale și senzația de arsură”.

Studiul realizat de American Cancer Sociery sugerează că acest compus natural din ardei iute ar putea reprezenta o terapie inedită pentru combaterea metastazelor la pacienții cu cancer pulmonar. Cu toate acestea, pentru a putea fi aplicat în practică, sunt necesare mai multe cercetări în privința modului de a combate efectele secundare.