Donație de video laringoscoape

18.07.20

Personalul medical din Departamentul Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul IMSP SCR „Timofei Moșneaga” a fost instruit privind exploatarea video laringoscoapelor, donate de către Mobiasbanca – OTP Group. Deja de astăzi, acestea sunt utilizate: unul în reanimare și al doilea - în reanimările COVID - 19. Cele două utilaje medicale de ultimă generație, produse de compania germană KARL STORZ vor facilita intubarea pacienților cu deficiențe respiratorii grave, în condiții de înaltă protecție a personalului medical.

”Acestea sunt echipamente extrem de importante, utile, comode pentru specialiștii din TI, care zilnic intubează pacienții extrem de gravi. În acest sens, vă mulțumim și din partea colegilor din Terapia Intensivă – băncii și partenerilor care au participat în acest proces, ca într-un final noi să obținem utilajele”, a declarat directorul instituției, Andrei Uncuța.

Prof. Victor Cojocaru, șeful Clinicii ATI: ”Va crește securitatea medicului. Grație acestor aparate noi vom putea micșora timpul de contact al doctorului cu căile respiratorii ale pacientului”.

”Ne dorim ca personalul medical, suprasolicitat în această perioadă dificilă, să fie cât mai protejat și să poată oferi ajutorul medical de înaltă calitate pacienților în stare gravă din toată țara, care sunt internați în secția de reanimare a Spitalului Republican „Timofei Moșneaga” ”, a declarat Stela Ciobanu, Vicepreședinte al Comitetului Executiv Mobiasbanca – OTP Group.

Cele două laringoscoape video sunt cu fibra optică, specializate, care folosesc o cameră video pentru a permite medicului să vadă glota și laringele pe un monitor video.

Mulțumim!

FOTO