Festivităţi de Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului

19.06.17

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost plină de surprize pentru angajaţii IMSP Spitalul Clinic Republican. Administraţia SCR şi Comitetul sindical au organizat pe data de 15 iunie un concert în incinta instituţiei, cu evoluarea Orchestrei naţionale de cameră.

Artiştii sub conducerea dirijorului Vladimir Andrieş au interpretat creaţiile muzicale clasice, cunoscute şi apreciate pe plan mondial cum ar fi cele ale lui Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Beethoven şi alţii. Soliştii au fost Lola Croitoru şi Olga Borisova (vioară) şi Ion Negură (flaut). Personalul medical spune că a fost încântat de prestaţie. Directorul IMSP SCR, Anatol Ciubotaru îi aduce sincere mulţumiri artiştilor pentru faptul că au acceptat să evolueze pentru colectivul spitalului. „Eu regret că nu am asistat la acest concert. Am fost plecat la un congres internaţional. Însă am fost prezent la etapa organizării şi m-a bucurat faptul că ei au concertat gratuit pentru colectiv, iar datorită acestei muzici creşte nivelul cultural al angajaţilor. Este un semn că societatea începe să se purifice, să se „lecuiască”. Colegii mi-au povestit că publicul a primit artiştii foarte bine, iar dirijorul a găsit cheia pentru auditoriul nostru şi l-a încărcat cu energie pozitivă” a menţionat directorul.

Sâmbătă, pe data de 17, la fel cu ocazia Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului,  angajaţii din domeniul sănătăţii au avut ocazia să asiste la un alt concert organizat de Ministerul Sănătăţii împreună cu USMF „N. Testemiţanu”. Evenimentul a avut loc la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”. În cadrul festivității s-au împărțit urări de bine și diplome.  O diplomă “pentru performanţe obţinute în managementul administrative” a primit şi directorul IMSP SCR, Anatol Ciubotaru.

În acest context, ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan a felicitat toţi lucrătorii medicali şi a trecut în revistă realizările Ministerului Sănătății pe parcursul anului 2016 și 2017, precum și prioritățile pentru următorii ani. Evenimentul organizat la Palatul Național este dedicat și faptului declarării de către Guvern a anului 2017, drept „Anul Nicolae Testemiţanu”.