Mulțumiri secției de neurochirurgie

12.11.19

Dnei Ala NEMERENCO, 

Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale

Prin prezenta, vreau să vă spun, că mă numesc Barciuc Mihail- pacient care mi-am văzut moartea cu ochii. 

Am suferit un accident vascular cerebral tip hemoragic care mi-a pus viața și sănătatea în pericol. Doar datorită intervenției promte a domnului Profesor Bodiu Aureliu și a echipei care a acționat cu atâta dăruire de sine, competent și oportun, am reușit să trec peste această etapă grea din viața mea. 

Datorită lor, astăzi sunt alături de familia mea: soție, copii și nepoți. Datorită lor, astăzi mă pot bucura de viață și tot ce mă înconjoară. 

Doamnă Ministru, dați-mi voie să vă spun câtă admirație și respect profund resimt pentru medicii cu care a vrut bunul Dumnezeu să mă întâlnesc, să le zic astăzi, „MULȚUMESC DOCTORE”!!!

Dacă ați ști cum am fost tratați, cu câtă căldură, răbdare și cu cât calm. Îi admir pentru munca lor, pentru devotament și pentru că în toate dau dovadă de omenie. Am fost tratat de întreaga echipă în frunte cu dl Profesor Bodiu Aureliu- Directorul clinicii de neurochirurgie nr.2, Eftodiev Eduard- șeful Secției neurochirurgie, medicii Șumleanschi Alexandru și Borodin Serghei, medicul anesteziolog- Elena Rîmbu, dna Inga Cușnir- medic neurolog, șef secției reabilitare medicală, asistentele secției neurochirurgie și asistentele secției de terapie intensivă împreună cu șefa secției, dna Corina Gutium și medicii din terapie intensivă, toți au avut o atitudine extraordinară și un comportament demn de un Spital Republican, care după câte cunosc deține disctincția cea mai înaltă de stat- „Ordinul Republicii”. 

Pe tot parcursul tratamentului, dar și după, când veneam la consultațiile necesare mi s-au explicat toate procedurile pe înțelesul meu, am fost îndrumat pe toată perioada la cel mai înalt nivel pe care îl puteam aștepta. 

Întreaga familie nu va fi niciodată capabilă să le mulțumească îndeajuns pentru tot ceea ce fac ei zilnic, dar vă asigur că nu vom conteni să ne rugăm pentru ei. 

Am fi fericiți dacă Dumneavoastră ați lua în considerare opinia noastră, rugându-Vă să interveniți în cazul spitalelor raionale, unde este o lipsă de echipamente și speciliști, de unde pacienții ajung în stări foarte grave la Spitalele din Chișinău. 

Vă mulțumesc pentru timpul acordat, 

Cu alese considerațiuni, 

Familia Barciuc.