Ne închinăm în faţa veteranilor celui de-al doilea Război Mondial!

06.05.16

Administraţia şi personalul medical al IMSP Spitalul Clinic Republican aduce sincere felicitări veteranilor celui de-al doilea Război Mondial cu ocazia Zilei Victoriei şi se închină în faţa lor. Pentru a-i mulţumi şi susţine, anual, reprezentanţii SCR acordă ajutor material şi financiar foştilor lucrători ai spitalului, care au participat la război. Cu regret, la moment în viaţă a rămas doar o singură persoană (din veteranii, care au lucrat în cadrul SCR).

Este vorba despre Tatiana Covalevscaia Vasile, care are 97 de ani. Ea locuieşte singură într-o casă din sectorul Buiucani ai capitalei. Zilnic femeia este vizitată de asistenta socială, care are grijă de ea. Doamna Tatiana şi-a pierdut vederea şi îi este greu să mai facă treburile casnice. Când asistenta socială pleacă, ea rămâne faţă în faţă cu singurătatea şi durerea. Astăzi însă, femeia a plâns de fericire, când a auzit că în ospeţie au venit lucrătorii IMSP Spitalul Clinic Republican. Din partea instituţiei, aceştia i-au oferit produse alimentare şi un ajutor financiar în sumă de 1500 de lei.

Doamna Tatiana a fost copleşită de emoţii şi i-a mulţumit tuturor pentru atenţia acordată. Ea a lucrat în cadrul spitalului în calitate de asistentă medicală timp de 30 de ani.

„Vă transmit salutări şi vă mulţumesc pentru faptul că nu m-aţi uitat. Îmi este dor de acele vremuri. ”

Asistenta medicală şefă a IMSP Spitalul Clinic Republican, Valentina Saghin, care i-a înmânat astăzi ajutorul doamnei Tatiana îşi aduce aminte cu lacrimi în ochi şi de acei veterani, care nu mai sunt cu noi.

„Mergeam şi la ei acasă. Îmi este greu să redau acele emoţii. Ei ne întâlneau cu multă bucurie, plângeau, ne îmbrăţişau, ne mulţumeau. Când ieşeam de la ei din casă, îmi lăcrimau ochii. Le zicem mulţumesc, pentru că astăzi suntem în viaţă datorită multor din ei.”