Nursing: Depunerea jurămîntului

25.09.13

La 25 septembrie curent, în incinta IMSP Spitalul Clinic Republican, s-a desfăşurat activitatea dedicată depunerii jurămîntului tinerilor specialişti – asistenţi medicali. La eveniment au participat reprezentanţi ai administraţiei instituţiei, întreg personalul de nursing, precum şi invitaţi din alte instituţii medicale. Activitatea solemnă a fost deschisă de către directorul instituţiei, dl Serghei Popa. Cuvinte de felicitare, sfaturi şi cuvinte de bun augur au fost rostite şi de către asistenta medicală şefă a SCR, dna Valentina Saghin, Vicedirectorul planificare şi strategii medicale, dl Nicolae Frunză, asistentele medicale superioare, care dispun de o mare experienţă şi staj de muncă – doamnele Bilic Larisa (secţia Artrologie) şi Cauia Ecaterina (Blocul de operaţii) ş.a.

O prezenţă frumoasă a constituit-o dna Vîsoţcaia Alexandra, care a lucrat în calitate de asistentă superioară a SCR din anul 1972 pînă în 2011.

Comitetul sindical al spitalului, în frunte cu preşedintele, dna Vera Sali, şi-a adus contribuţia prin oferirea unui cadou în formă de carte.

Scopul acestui eveniment este de a iniţia tinerii specialişti în universul profesiei alese.

De menţionat că în IMSP SCR asemenea activitate are loc pentru prima dată, inclusiv depunerea jurămîntului asistentului medical din SCR, alături de jurămîntul nursei, cunoscut în toată lumea.