Paturi suplimentare pentru pacienții în stare gravă, confirmați cu COVID-19

04.09.20

În legătură cu creșterea numărului de pacienți cu infecția Coronavirus de tip nou SARS-CoV2 (COVID-19) și în scopul respectării prevederilor ordinului MSMPS nr. 796 din 26.08.2020, începând cu 3 septembrie curent, la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au fost activate paturi suplimentare pentru pacienții în stare gravă, confirmați cu COVID-19. 

Astfel, noile Secții Covid-19 sunt amplasate în blocul 4 al edificiului principal al instituției, fiind separat epidemiologic de blocul 3. Departamentul COVID-19 își desfășoară activitatea în 5 secții curative. În acest context, au fost reorganizate o parte a secțiilor Endocrinologie, ORL, Chirurgia hepato-bilio-pancreatică, Chirurgia Generală și Chirurgia Vasculară. Totodată, au fost reorganizate și o parte a secțiilor Urologie și Oftalmologie în ”Zone de Oficii” pentru asigurarea protecției personalului medical și asigurarea cu spații pentru efectuarea activităților de perfectare a documentației medicale.

Precizăm, că activitatea secțiilor reprofilate nu a fost perturbată. Toate profilurile secțiilor terapeutice și chirurgicale activează în regim normal pentru asigurarea tratamentului înalt specializat pacienților non – Covid.

Pacienții sunt internați și tratați separat de cei infectați cu noul Coronavirus, iar securitatea lor este asigurată conform rigorilor epidemiologice.