Salarii majorate pentru angajaţii IMSP SCR

16.08.16

Bucurie pentru tinerii specialişti, dar şi cei cu stagiu din IMSP Spitalul Clinic Republican. În data de 15 august aceştia şi-au ridicat lefile majorate conform noului reglament de salarizare. Medicii s-au arătat mulţumiţi şi spun că acum le va fi mai uşor să suporte cheltuielile zilnice.

Victoria Zeliznîi, asistentă medicalăVictoria Zeliznîi are 22 de ani şi lucrează de aproape un an asistentă medicală în Secţia chirurgia hepatobiliopancreatică a IMSP SCR. Iniţial ea îşi ridica salariul de aproximativ 3500 de lei, iar acum această sumă a fost majorată până la aproape 6000 de lei. „Aveam mare nevoie de aceşti bani. Îmi era dificil să achit pentru chiria apartamentului, mereu împrumutam de la părinţi, acum nu voi depinde de ei şi voi putea să îmi permit mai multe lucruri” a precizat Victoria.

Şi anesteziologul Victor Ţurcanu a fost satisfăcut de noua leafă. Timp de trei ani de activitate în Spitalul Clinic Republican doctorul deseori îşi înlocuia colegii, atunci când aceştia aveau nevoie să-şi ia liber. Astfel bărbatul acumula un surplus la salariu, însă practic nu-şi vedea familia. Acum el va avea posibilitatea să îşi petreacă mai mult timp cu soţia şi cei doi copii: „Evident că îmi va fi mai uşor. Soţia la moment nu lucrează, ea are grijă de copii. Sunt unicul care întreţine familia. Cel puţin pentru perioada de vară vom putea acoperi cheltuielile zilnice”.

Şi cei care activează de mai mulţi ani în instituţie au fost satisfăcuţi de banii primiţi. Asistenta medicală din Secţia terapie intensivă transplant hepatic, Inga Şelamenţeva activează în instituţie de 10 ani. De acum încolo, femeia va primi un salariu de bază de 4200 de lei, de peste două ori mai mare decât până recent. La acesta se vor adăuga banii pentru gărzile de noapte şi nu numai. Astfel, femeia va ridica lunar o leafă de peste opt mii de lei. „Îmi era frică că odată cu noile remanieri în salarizare voi rămâne la aceiaşi sumă sau voi pierde chiar din salariu. Dar acum am o mare bucurie, practic s-a dublat. Au fost necesari aceşti bani pentru că lucrul în Terapia intensivă este foarte dificil” a povestit asistenta medicală.

Medicul anesteziolog-reanimatolog din Secţia terapie intensivă, Rodica Balibov care lucrează în spital de şase ani la fel a fost mulţumită de noul salariu. „În ţara noastră totul este scump şi aceşti 2000 de lei adăugaţi îmi vor fi foarte utili. Voi pregăti copilul pentru grădiniţă şi îi voi putea procura tot necesarul” a concretizat femeia.

Conform noului regulament de salarizare a angajaţilor instituţiilor medicale intrat în vigoare de la 1 august 2016, medicii de la IMSP SpitalulClinic Republican au ridicat leafa cu 30% mai mare, iar asistentele medicale şi infirmierele cu 25 la sută mai mult.