Un nou lot de ajutor umanitar pentru IMSP SCR

16.05.17

IMSP Spitalul Clinic Republican a beneficiat de un nou lot de ajutor umanitar din Olanda. Astăzi bunurile primite urmează a fi descărcate, apoi verificate de către bioinginerii din spital, pentru ca ulterior să fie repartizate în secţiile corespunzătoare. Acestea au fost oferite instituţiei de către „Fundația pentru Asistență socio-medicală pentru Europa de Est” din Olanda, condusă de Roel Boer.

De această dată spitalul a primit: 27 de paturi electrice, 35 de saltele, șase mese pentru examinarea pacienţilor, două scaune ginecologice folosit, două mese din inox pentru sălile de operaţii, 10 tărgi pe roţi, un scaun cu cotiere. Toate acestea au fost utilizate, însă sunt într-o stare foarte bună. Nu este pentru prima dată când SCR beneficiază de ajutor umanitar din partea acestei fundaţii. Cel mai recent lot a fost primit la sfârşitul lunii martie curent. Atunci au fost aduse paturi şi echipamente medicale în valoare de 2,5 milioane lei.

În data de 15 mai 2017, directorul IMSP SCR, Anatol Ciubotaru a avut o întâlnire oficială cu reprezentanţii fundaţiei. În cadrul acesteia s-a discutat despre alte loturi de ajutoare umanitare. Oaspeţii din Olanda au menţionat că în anul 2018 doresc să doneze mai multe bunuri pentru instituţie şi au stabilit un plan de conlucrare cu SCR.

Fundaţia dată oferă sprijin umanitar în mai multe ţări, pentru orfelinate, şcoli, spitale şi pentru oamenii cu necesităţi speciale. Menţionăm că în decursul ultimelor 15 luni, de când activează administraţia actuală, SCR a primit şase loturi de ajutoare umanitare din Belgia şi Olanda şi Germania.