Utilaj nou modern pentru secție de Oftalmologie

25.05.18

În acest an Secția de oftalmologie din IMSP SCR „Timofei Moșneaga” a beneficiat de două microscoape ultramoderne pentru operații la ochi. Primul a fost procurat de către spital din sursele CNAM, iar al doilea a fost oferit spitalului în calitate de donație, din partea unei fundații de caritate din America, fondată de soții Brown, care timp de 8 ani promovează mai multe proiecte sociale în Republica Moldova.

  

Microscopul „OPMI Lumera i” se adaptează nevoilor doctorului și nu invers. Ecranul tactil al microscopului chirurgical controlează atât capul microscopic, cât și camera video. Afișajul este operat intuitiv și poate fi accesat cu ușurință. Combinată cu sistemul compact de suspensie, ”OPMI Lumera i” este, de asemenea, bun pentru camerele de operare mai mici, cum ar fi cele din centrele de chirurgie ambulatorie.

 

Prima pacientă, care a fost operată cu ajutorul acestui microscop are 87 de ani și a așteptat această intervenție timp de 4 ani. Bolnava a fost operată de cataractă și deja și-a revenit. Pacienții beneficiază de acordarea acestor servicii medicale gratuit, în baza poliței de asigurare medicală obligatorie.