Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului, celebrată la IMSP SCR “Timofei Moșneaga”

15.06.18

Felicitările din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au început de la Spitalul Clinic Republican “Timofei Moșneaga”. În instituție a fost organizat un eveniment festiv la care a fost prezentă și Dna Svetlana Cebotari,  Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Dna Ministru al Sănătății a felicitat personalul medical, și a mulțumit tuturor pentru profesionalismul și dăruirea de sine în munca nobilă pe care o fac zilnic. Deasemenea un moment deosebit a fost când dna Svetlana Cebotari a acordat diplome medicilor care s-au remarcat pe parcursul anului și a felicitat lucrătorii medicali dorindu-le răbdare, sănătate și o continuă creștere în plan profesional.

Suprizele pentru angajații SCR “Timofei Moșneaga” au continuat cu medalii consacrate aniversării a 200 de ani a instituției, care au fost oferite de către Directorul SCR Prof Anatol Ciubotaru. Lucrătorilor medicali le-au fost adresate  urări de bine și mulțumiri din partea Directorului SCR, care le-a mulțumit pentru rezultatele frumoase și dorința arzătoare de a trata oamenii oricât este nevoie. La fel tot colectivul a primit premiu bănesc.

De către Comitetul sindical a fost organizată și o expoziție floristică. Colaboratorii medicali au participat cu compoziții care au bucurat ochii vizitatorilor prezenți.

Evenimentul a culminat cu un concert extraordinar, susținut de către singura trupă de acordeoniști din Republica Moldova - CONCERTINO. Ansamblul este recunoscut la nivel mondial ca una dintre cele mai bune formații de acordeoniști. Lucrătorii medicali ai SCR s-au putut delecta cu diverse stiluri muzicale, de la clasic până la modern.

Tradițional, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătoreşte Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Sărbătoarea a fost instituită prin Decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din țara noastră și de a onora progresele din domeniu.