Chirurg de renume internațional la SCR

29.04.24

Un chirurg de renume internațional a vizitat în data de 26 aprilie Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”. Este vorba despre prof. Dr. Jean-Paul Squifflet, din Belgia. Acesta a ținut o prelegere pentru medicii specialiști din secțiile de Urologie, Hemodializă și Transplant Renal ale SCR și pentru membrii Catedrei de Urologie și Nefrologie Chirurgicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF).

În cadrul lecției sale, prof. Dr. Squifflet a adus în prim-plan istoria transplantologiei mondiale, evidențiind progresele remarcabile și contribuțiile esențiale aduse de cercetătorii și chirurgii din întreaga lume. De asemenea, a subliniat importanța colaborării internaționale în acest domeniu și beneficiile pe care le poate aduce schimbul de cunoștințe și experiență între specialiștii din diferite țări.

Această vizită a consolidat legăturile strânse dintre cele două țări și a deschis noi perspective în dezvoltarea transplantologiei în Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în contextul Congresului bienal internațional MedEspera, ediția a X-a. Prof. Dr. Squifflet a fost invitat la invitația USMF și a Agenției de Transplant din Republica Moldova.