Mulțumire medicului urolog, conf. univ. Pavel Banov

20.10.23

Scrisoare de mulțumire:

”Mă numesc, Iraida și prin prezenta, vin cu un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru medicul urolog Pavel Banov, medic urolog în Secția de urologie a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, conferențiar universitar la Catedra de urologie și nefrologie chirurgicală, doctor în științe medicale la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, pentru intervenția și tratamentul oferit tatălui meu.

Acum un an, familia noastră a trecut prin momente triste și de deznădejde. Tatăl meu, lurie Moraru, din satul Chetrosu, raionul Drochia a fost adus în comă la spitalul raional, unde timp de o săptămână medicii au luptat și au facut tot posibilul ca să-l scoată din acea stare, pentru a fi transportat la Chișinău. L-am adus, am facut investigațiile necesare și am fost șocați de diagnostic...Trebuia înlăturat rinichiul drept cu malformație de 20 cm, concrescută cu organele interne din regiunea abdomenului. Nimeni nu-i dădea șanse la supraviețuire. Chiar cu text deschis ni s-a spus, să ne pregătim moral, că aceasta-i situația. Inima mărită, organele interne mărite...deci nicio șansă. Am mers la cardiolog pentru o consultație referitor la rezistenta inimii tatălui meu, pentru o intervenție chirurgicală complicată, pentru a evalua şansele. Cardiologul a confirmat aceasta, ne-a asigurat că va rezista intervenției, dar mi-a recomandat să găsesc un chirurg urolog, care să fie profesionist, dar mai ales curajos. Eram îngrijorată, deoarece niciun specialist pe care-l găseam nu voia să riște. Pe de o parte înțelegeam că e un caz complicat și nu acuzam pe nimeni, dar în acelaşi timp, îmi doream ca tata să mai trăiască.

Între timp am efectuat un șir de alte investigații și la recomandarea unui medic ecografist am aflat de doctorul Pavel Banov. Mi s-a spus că dumnealui are competențele, curajul și experiența necesară. La prima întâlnire cu Dumnealui, după o analiză detaliată și recomandările de rigoare pentru investigații mai avansate, ne-a confirmat disponibilitatea de a efectua intervenția chirurgicală, atenționându-ne că este loc și de un rezultat negativ, dar dacă nu se va interveni, în scurt timp rezultatul negativ va fi inevitabil, astfel încât doar intervenția îi va da șansa la viață.

Operația a avut loc pe data de 31 Octombrie 2022 și a fost una extrem de complicată. A durat 5 ore cu pierdere multă de sânge și alte complicații... dar a reușit. Până la operație și pe parcursul perioadei de recuperare, tatăl meu a avut parte de tratament și monitorizare la cel mai înalt nivel. Acuma este acasă și se bucură de viață.

Exprim profundă recunoștință și mulțumiri cordiale d-lui doctor Pavel Banov pentru profesionalism, inteligență, răbdare și empatie. Este un medic extraordinar de bun care încurajează pacienții înainte de operație și le risipește emoțiile și fricile, așa cum numai un profesionist poate face. Sincere mulțumiri din numele familiei noastre, Stimate Domnule Director al Spitalului Republican, Andrei Uncuță, și dumneavoastră Domnule Rector, Emil Ceban pentru așa cadre prețioase, alese și pregătite de Dvs. Ne bucurăm că avem specialiști de așa nivel în Republica Moldova. Sănătate și succese în toate!”

Cu profund respect, Familia Moraru, 

s. Chetrosu, r-1 Drochia