Olga Malai, eroina campaniei ”Eu sunt asistent medical”

22.04.24

În cadrul campaniei lansate de SCR "Timofei Moșneaga" pentru a ilustra și promova noblețea profesiei de asistent medical, un nume strălucește cu intensitate: Olga Malai, asistenta medicală superioară a secției Terapie Intensivă Chirurgie Septică.

Cu o experiență impresionantă de 33 de ani la Spitalul Clinic Republican, Olga Malai a consacrat întreaga sa viață profesională acestei instituții. Lucrând într-o secție specializată în tratarea pacienților cu infecții grave, ea se confruntă zilnic cu provocări și situații critice. Cu toate acestea, pasiunea și angajamentul său nu cunosc limite. Olga își dedică fiecare zi pentru a oferi îngrijire și speranță celor aflați în lupta pentru viață.

”Pentru mine a fi asistent medical înseamnă mult mai mult decât a îndeplini sarcini și proceduri medicale. În fiecare pacient văd o poveste de viață, un suflet în suferință și un prilej de a fi un sprijin și un ghid în momentele de cumpănă. Consider profesia de asistent medical o misiune sacră, o oportunitate de a aduce lumină în întuneric și speranță în mijlocul disperării. Noi suntem un înger păzitor pentru pacienți”, a povestit Olga Malai.

Pe lângă faptul că își adoră meseria, ea găsește timp și putere și pentru alte activități. De exemplu, pe lângă studiile absolvite la Colegiul de medicină din Tiraspol ”Taras Sevcenko”, Olga Malai deține și studii de masterat în dreptul penal și criminalistică. Totodată, asistenta participă activ și la toate evenimentele non-medicale din instituție: expoziții de mărțișoare confecționate hand-made, expoziții de picturi, goblenuri, de decorații pentru sărbătorile de iarnă și pascale.

Ne mândrim să avem așa o colegă și o profesionistă desăvârșită. Prin devotamentul ei neobosit și dragostea pentru oameni, Olga Malai ridică standardele și definește esența a ceea ce înseamnă a fi un adevărat erou al profesiei medicale.